Ela Iliesi

Ce este Pokemon Go

Ce este Pokemon Go


Pokemon Go este o aplicatie gratuita de realitate augmentata pentru smartphone-uri, lansata in iulie 2016, care a devenit virala extrem de rapid. In nici 10 zile aceasta a inregistrat peste 600.000 de descarcari in Play Store si App Store, deci nu e de mirare ca ati auzit vorbindu-se despre ea.


Cum se joaca


Pokemon Go este la baza un mobile game de tip multiplayer in care tu esti un trainer care trebuie sa cauti pokemoni, sa ii prinzi, si sa ii pui sa lupte.

Dupa instalarea aplicatiei, jocul se foloseste de GPS-ul telefonului tau ca sa identifice unde te afli fata de pokemoni, si telefonul iti vibreaza cand esti in apropiere de unul.



Ca la orice aplicatie de realitate augumentata trebuie sa iti folosesti smartphone-ul pentru a vedea creaturile. Te vei vedea de asemenea si pe tine, personajul tau miscandu-se in joc asa cum te misti si tu in realitate.

Pentru a prinde un pokemon trebuie sa arunci un Poke ball inspre el. Prin colectarea creaturilor si prin lupte cu pokemonii altor jucatori obtii un nivel mai mare, iar de la nivelul 5 te poti alatura unei echipe, sa mergi in gym-uri, anumite locatii de intalnire, si sa aperi pokemonii celorlalti din echipa.



In ce tari este disponibil


Cei de la Nintendo / Niantic lucreaza pentru a il face disponibil cat mai rapid peste tot in lume. Este disponibil deja in mai multe tari din Europa dar nu inca si in Romania, acum inclusiv in Romania si aplicatia se poate descarca. Atentie la descarcare, exista versiuni fake ce pot instala virusi.

Linkuri spre pagini bune de descarcare:

Cu ce telefoane este compatibil


In principiu cu cele iOS (versiune sistem 8-9) si Android (sistem 4.4 sau mai recent). Cu cat telefonul e mai vechi cu atat se vor incarca mai greu elementele jocului. Poate functiona si pe tablete dar nu este optimizat pentru ele. De asemenea este necesara conexiune la internet pentru ca elementele sa se incarce.



Vanatori de Pokemoni


Pe langa placerea de a juca, doua alte avantaje sunt miscarea, pentru un egg hatch e nevoie sa mergi 2-5 kilomteri, si socializarea. Deja s-au format mai multe grupuri pe Facebook unde se organizeaza vanatori de Pokemoni, se strang la anumite ore mai multi care dau lure sau echipe care se lupta. Pentru a fi la curent alatura-te grupurilor de aici:


2 comments

Write comments
Mihai
AUTHOR
delete

Mi-am instalat aplicatia pe tableta, am prins primul pokemon in camera, dar cand ies din casa nici in poke spoturi nici langa alti pokemoni nu se intampla nimic. Le vad pe harta dar nu se activeaza nimic cand sunt langa ele. Am internet pe tableta, nu stiu cat de bun dar in general nu am avut probleme cu alte jocuri. De la ce poate fi?

Reply
avatar
Alex
AUTHOR
delete

Incearca ziua, deja pe seara cand incep sa intre americanii incepe sa aiba probleme jocul. Poate pe telefon nu se sesizeaza asa tare, dar pe tableta da.

Reply
avatar