Ela Iliesi

Realitatea Augmentata - Cele mai Cool Tricouri

Realitatea Augmentata isi are inceputurile in anii ‘50, a crescut treptat si a devenit un fenomen global dupa anii ‘90. Conceptul are la baza un continut ascuns in spatele unor imagini marker care pot fi incluse oriunde de la reviste, cataloage, presa scrisa pana la film si alte mijloace media si de ce nu obiecte de imbracaminte precum tricouri sau sorturi. Tot ce este necesar e ca imaginea marker sa ramana intr-o pozitie fixa pentru cateva secunde timp suficient pentru a fi identificata si analizata de o aplicatie aflata pe un telefon sau tableta.

Zappar, o companie din Edinburgh a vandut aproape un milion de tricouri care „prind viata” atunci cand sunt vazute printr-o tableta sau smartphone. Noile tricouri revolutionare 3D create de o echipa de designeri scotieni s-au vandut „ca painea calda” in Statele Unite datorita asocierii lor cu brandul Walmart. Tricourile arata cat se poate de normal pana cand sunt vazute prin intermediul unei tablete sau smartphone. Folosing o aplicatie gratuita, designul iese pur si simplu in format 3D din pieptul celui care poarta tricoul si executa tot felul de chestii nostime, horror sau imita personaje precum Batman, Spider-Man, Mickey Mouse sau Snoopy. Tricourile Zappar cu personajele Muppets au castigat premiul pentru inovatie in Anglia.


Asoberu-T sau tricourile cu care te poti juca au fost create de o companie de marketing japoneza numita Densu. Compania a creat acest tricou unic, vesel si foarte cool avand trei moduri in care te poti distra folosind tehnologia special creata pentru Asoberu-T, modul joc, modul fotografiere si modul share prin care poti distribui imagini in social media. Dupa ce ai instalat aplicatia pe telefon, vei putea incepe sa te joci cu diferite personaje care apar din tricourile prietenilor. Modul joc permite manevrarea diferitelor personaje de pe ecranul touch al telefonului


Amutsu Dragon App este o aplicatie foarte cool de la Google. Dragonul Amutsu iese din tricoul purtatorului si poate fi manipulat cu ajutorul unor butoane aflate chiar pe tricou. Butoanele virtuale de pe tricou fac dragonul sa zboare si sa scuipe flacari. Citeste imaginea marker de pe tricou cu ajutorul telefonului sau tabletei si vezi cum dragonul 3D prinde viata. Ce poate fi mai interactiv si mai interesant de atat?


Fingerfunk-chestbuster este o aplicatie special creata pentru iubitorii de SF si pentru cei care apreciaza filmele horror cu extraterestri. Baietii de la Fingerfunk au creat designul pentru aceasta creatura numita chestbuster care iese pur si simplu din pieptul celui care poarta tricoul. Cu ajutorul unei aplicatii compatibile, poti vedea imaginea horror sarind efectiv de pe tricoul prietenilor.


WWF din Moscova a decis sa atraga atentia asupra uciderii fara mila a tigrilor siberieni, intr-un mod aparte. Compania a creat o serie de tricouri desenate cu tigri si le-a vandut online si in magazine de fashion din Moscova. Atunci cand clientul isi proba tricoul in fata unei oglinzi speciale tricoul arata ca si cum persoana ar fi fost impuscata, improscand sange pe oglinda si pe piept prin intermediul realitatii augmentate. Campania a avut efectul scontat.


 

2 comments

Write comments
Tibi
AUTHOR
delete

Vreau si eu unul!

Reply
avatar
Robert
AUTHOR
delete

Cum se poate achizitiona?

Reply
avatar