Lefter Radu | Specialist SEO

O aplicatie de realitate augmentata pentru mobil ajuta copiii sa citeasca ziare

Tehnologia permite copiilor sa inteleaga articole scrise pentru cititori adulti

Nu este nimeni surprins de faptul ca industria presei se lupta sa supravietuiasca, deoarece un numar tot mai mare de cititori aleg sa citeasca stirile online, insa o aplicatie de realitate augmentata spera sa adauge un nou segment tinta pentru aceste produse.

Aceasta aplicatie ar putea face din copii o noua audienta pentru ziare

Industria presei cauta noi modalitati de a-si salva produsele si existenta. Sunt luate in vedere diferite metode, cum ar fi adresarea spre noi audiente. Teoretic, acest lucru ar fi posibil prin realitatea augmentata care ar traduce articole scrise pentru adulti intr-un limbaj pe care l-ar pute aintelege si copiii.

Realitatea augmentata ar putea ajuta la pastrarea cererii de ziare tiparite

Desi realitatea augmentata nu este ceva nou pentru industria tipografica, deoarece are o prezenta tot mai simtita in reviste si carti, un ziar japonez, Tokyo Shimbun, se adauga la lista cleintilor. Acest ziar iese in evidenta prin faptul ca a facut copiii tinta acestei tehnologii.
Conceptul este foarte simplu. Un copil trebuie doar sa foloseasca un smartphone cu aplicatia instalata. Dispozitivul este indreptat spre ziarul optimizat prin realitate augmentata si un personaj animat apare care ajuta la reformularea textului pentru adulti astfel incat sa fie usor de inteles pentru copil. Ia in considerare cele mai importante cuvinte din text pentru a crea o poveste potrivita pentru nivelul de intelegere al copilului.
Aceasta inovatie de realitate augmentata este interactiva si amuzanta, insa ridica deasemenea anumite intrebari. De exemplu, intrebarea cea mai pertinenta este de ce este nevoie de un ziar pentru aceasta experienta, de ce continutul simplificat nu este postat direct online?


Sursa: qrcodepress.com